Extremismul de dreapta românesc, Ep.3

„Cine uita trecutul e condamnat sa-l repete” – spune un dicton faimos. Crimele si atrocitatile celui de-al doilea razboi mondial nu trebuie uitate, la fel nu trebuie uitati nici autorii acestor crime sau victimele lor. Din pacate in spatiul politic si social moldovenesc isi fac de cap oameni care nu numai ca uita, dar chiar ignora cu buna stiinta crimele mai sus mentionate. Unionistii promoveaza cu tupeul lor caracteristic o istorie „alternativa” realitatii prin diferitele articole, carti sau bloguri din spatiul virtual.

Unul din subiectele preferate de unionisti este incercarea de a-l reabillita pe Ion Antonescu, conducatorul Rominiei intre 1940 si 1944. Incercarea este penibila si disperata, documente si informatii care-l condamna pe Antonescu exista cu abundenta…totusi harnicii propagandisti din spatiul virtual (si nu  numai) moldovenesc se straduiesc sa il spele pe acesta de pacate folosind strategia pasilor mici…azi un articolash, maine o carticica, poimaine un blog, raspoimaine o mentionare pozitiva in manualele scolare, un interviu, o emisiune la TV etc. Tenacitatea si insistenta fanatica cu care membri partidelor unioniste si simpatizantii lor atat din RO cat si din MD „lucreaza” la imaginea Maresalului arata adevarata fata a unionismului, ca o politica de origine romineasca, nu moldoveneasca si in esenta expansionista…sustinatorii acesteia fiind sustinatorii unor personaje sinistre care au ajuns la cosul de gunoi al istoriei, ca Antonescu. Crimele abominabile ordonate de acest criminal de razboi nu ii deranjeaza pe unionistii nostri, atata timp cat Antonescu este si ramane un simbol al dorintei nestinse rominesti de reocupare a Basarabiei.
Sa continuam insa cu demontarea argumentelor pe care unionistii le aduc in sprijinul lui Antonescu:

  • In cateva randuri am citit articole inspirate/copiate dintr-un negationist al Holocaustului, extermist de dreapta re-cunoscut in Rominia, Ion Coja.  Acesta aducea niste argumente, aparent dintr-o carte a unui evreu sovietic, Vasili Grossman, din care reiesea nici mai mult nici mai putin ca ucrainienii si nemtii ar fi vinovati de evreii morti in Transnistria. Autorul il prezenta pe Vasili Grossman nici mai mult nici mai putin decat ca pe argumentul suprem al inocentei armatei romine in WW2. Ca sa vezi…un evreu, pe de-asupra si sovietic ia apararea Rominiei Mari si a lui Antonescu. Intrigat am cautat informatii despre Vasili Grossman pe net, am gasit si cartea acestuia, scrisa imperuna cu Ilja Ehrenburg, alt evreu sovietic, „Cartea neagra a evreimii rusesti”. Evident ca autorii incriminau Romania la greu, atrocitatilor comise de armata romina fiind  dedicate vreo doua capitole, din care reproduc un scurt pasaj (cartea am gasit-o in engleza, cine nu intelege sa foloseasca google.translate cu incredere):”German-Romanian brutality in KishinevOn 18 June 1941 Kishinev was occupied by German-Romanian troops. The first thing the military authorities tried to determine was how many Jews and communists were left in the city.
    Within a few days a ghetto was established, in accordance with the order of the commandant of the city, Colonel Tudose. (…) The ghetto was enclosed by a barbed wire fence. There were two or three exits, around wich guards were posted.
    On 21 July, soldiers armed with rifles surrounded the Ilinski Bazaar, the square next to it, Prunkulovskaya and Pavlovskaya street and a row of other streets where Jews lived. The soldiers went into every courtyard and drove out all the Jews, without exception- the sick, the lame, the old, the blind, and the paralyzed, as well as women and childern. The whole crowd was herded down Ilinskaya Street to Drovynaja Square; they were photographed in the presence of several proeminent German officers.
    A few days after the establishment of the ghetto Colonel Tudose ordered fourty-four young men and women to be gathered together. They were the flower of the intelligentsia of Kishinev. All of them were taken outside of town in trucks. An officer ordered ten of them to separate from the group. They were taken over to the side. Then the officer turned to everyone and gave them a short speech he had prepaired.
    “You are all communists for you are Bessarabians and Jews. With impatience you have awaited the arrival of the soviet forces, and now you expect them to save you. But in vain. You mocked the Romanian officers and the Romanian army when we left Bessarabia. Now the moment has come when you will answer for everything. Nothing and no one can save you.”
    The officer orderen the doomed to be shot by the ten who had been taken aside. Colonel Tudose was present at the execution.”
    “The tortured, hungry, wounded people were brought back to the ghetto. The next day they were taken out to town again to be shot, down to the last one. There were more than 300 people in this group.” E deci evident ca autorul NU e un martor prea bun pentru propaganda romineasca…iar citatele copiate de Ion Coja erau scoase din context, in plus din textul adevarat al lui Grossman reiese un fapt nou despre care nu stiam: omorati au fost nu numai evrei dar si moldoveni ca razbunare pentru rusinea suferita de armata romina la retragerea din Basarabia in urma ultimatului Uniunii Sovietice.
  • Alt argument pe care l-am auzit de multe ori in diversele polemici cu postacii romini a fost cel ca presedintele Israelului, Shimon Peres a laudat Rominia pentru salvarea a 400.000 de evrei in timpul razboiului. Argumentul acesta e extrem de cinic, Antonescu renuntand a mai trimite la moarte evreii dupa ce evenimentele de pe frontul de est aratau clar ca razboiul va fi pierdut. Antonescu nu a „salvat” evreii ci nu i-a mai condamnat la moarte, asta dupa ce destui pierisera deja in pogromuri si masacre. Apropo, dupa reactia virulenta a evreimii rominesti, Shimon Peres si-a completat declaratia mentionand crimele asupra sutelor de mii de evrei comise de romini. Cine doreste informatii suplimentare la acest subiect se poate informa de-aici: www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/evreii-romani-nemultumiti-discursul-presedintelui-israelian-shimon-“Deşi preşedintele Peres a urmărit, în mod evident, să sublinieze un element pozitiv al istoriei evreimii româneşti şi unul care a avut un impact benefic asupra dezvoltării statului Israel, faptul că nu a condamnat crimele oribile ale regimului Antonescu împotriva evreilor va avea consecinţe nefaste, mai ales în România şi Europa de Est, unde există o tendinţă, în societăţile postcomuniste, de a nega sau minimiza rolul jucat de colaboratorii naziştilor în anihilarea evreilor”, precizează sursa citată.Reprezentanţii centrului Wiesenthal i-au cerut lui Peres să-şi corecteze şi clarifice “remarcile” de joi de la Bucureşti, pentru a nu întări opinia celor care vor să nege sau să modifice istoria Holocaustului, promovând o falsă echivalenţă între crimele naziştilor şi comuniştilor.”                     www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/maresalul-antonescu-e-un-criminal-razboi ”Rabinul susţine că argumente de tipul “Antonescu a încercat să-i salveze” pe evrei “Sunt argumentele reciclate ale celor care încearcă să reabiliteze un criminal de război. Antonescu, oricum am vrea să-l reabilităm, nu poate avea această şansă. E complet aiurea să spui că i-a salvat pe evrei. Când a devenit clar că Germania pierde războiul, într-adevăr s-a dat ordinul de reîntoarcere în ţară a evreilor. Dar cine dăduse ordinul de trimitere la moarte? Tot Antonescu! Există stenograme din perioada respectivă în care Antonescu spune, şi citez din memorie acum, că nu îl interesează dacă va intra în istorie ca un criminal şi că vrea România curăţată de jidani” http://www.acum.tv/articol/16471/   „Ca urmare a protestelor venite din partea Centrului Simon Wisenthal de la Viena, președintele Peres s-a corectat și a adăugat, în timpul unei vizite efectuate vineri 13 august la memorialul Holocaustului de la București, că “asasini români au ucis sute de mii de evrei” în timpul celui de-al doilea război mondial.”
    „Pentru antisemiți, negaționiști, adulatori ai lui Antonescu, ultra-naționaliști și neo-legionari această întoarcere cu 180 de grade a dictatorului echivalează cu o “salvare” a evreilor din România. Prima parte a guvernării lui Antonescu este uitată de acești apologeți ai genocidarului dictator.Da, 400000 de evrei din România au fost salvați de la pieire, dar este aberant să spui că ei au fost salvați de către cel care se pregătea să-i trimită la moarte așa cum o făcuse fără niciun fel de mustrare de conștiință pentru alte sute de mii de evrei.

    Pentru cei ce vor informatii suplimentare, pot cauta pe aceste site-uri: http://www.romanianjewish.org/en/cap5.html

    http://www.idee.ro/holocaust/pdf/surse.pdf

    http://www1.yadvashem.org/yv/en/holocaust/about/04/romania.asp

    sau pot viziona acest clip pe youtube in care fostul ministru de externe al Rominiei vorbeste despre implicarea tarii sale  in Holocaust.

    In concluzie, nu cred ca mai incape indoiala asupra vinovatiei lui Antonescu pentru crimele impotriva evreilor, slavilor si chiar si moldovenilor basarbeni, petrecute in Rominia sau in teritoriile ocupate de aceasta. De-asemenea nimeni nu se mai poate indoi de adevarata fata a unionistilor, a caror simpatii fasciste sunt de mult evidente.

5 comentarii
  1. Plasinti a spus:

    Vasile tu n’ai auzit nimic despre moldovenii impuscati de romini mai sus de strada St.celMare…vorbe cineva,dar sa fie numa vorbe?…sint ferm convins ca daca „sapam” gasim lucruri destul de ‘nteresante…la tema este cunoscut asa cam putuntel….daca studiem viata lui Eminescu dupa „marea unire(fericire)” moldoveneasca cred ca se poate deduce lucruri interesante….ce se intimpla cu scolile din Moldova+trecere la grafia latina(sa nu uitam ca acelas Eminescu chind isi facea studiile scria cu grafia chirilica si nu cred ca el cu doua mini sa dezis ,doar a fost atras in bucuresti,si eu presupun ca sa nu vada tote uritaniile facute impotriva moldovenilor(intuitia mea), avea autoritate in cercul intelectualelor si se temeau de el,nu mai spun ca l-au folosit foarte eficient si dupa el s-o dat sama,nu-l mai putiau controla si lo „trimis” in alta lume….

    • – nu am auzit de acei moldoveni, daca ai informatii da-mi te rog un link ceva.
      – si eu sunt sigur ca putem gasi lucruri interesante daca sapam. Uite de exemplu rominii aleg citate care le convin din lucrarile cronicarilor. Pai pune mana pe ACELEASI LUCRARI sa vezi cate chestii interesante gasim. Mi-a luat o ora sa citesc din Letopisetul Tari Moldovei de Ureche despre perioada lui Stefan cel Mare si sa scriu un articolash care cuprinde toate razboaiele lui cu muntenii. Sunt o gramada de documente istorice pe care rominii omit sa le prezinte….si informatiile din acele carti sunt interesante.

      In ceea ce-l priveste pe Eminescu martrisesc ca nu sunt un mare specialist in istoria lui personala. Stiu doar ca daca un om e genial intr-un domeniu (fie ca vorbim de pictura, muzica, poezie, proza, matematica, etc) asta nu inseamna neaparat ca e indreptatit sa decida in numele unui popor intreg, nu inseamna ca stie el ce e mai bine pentru tara. Deciziile politice trebuie luate de minti lucide, nu de poeti indragostiti sau alti artisti dominati nu de ratiune ci de afectiv… Pentru mine Eminescu/Eminovici a fost un poet genial si stiu foarte bine sa despart poezia de politica. E ca si cum m-as apuca sa-l votez pe Romney ca mi-a placut Andy Garcia in nush ce film si pt ca Garcia il voteaza pe Romney tre sa o fac si eu….sunt lucruri diferite.

  2. Plasinti a spus:

    „- nu am auzit de acei moldoveni, daca ai informatii da-mi te rog un link ceva.”

    …eu doar am auzit dar din pacate n-am indicii unde pot fi gasite informatii de ist gen….sint increzut ca nu-s singulare…

    „Sunt o gramada de documente istorice pe care rominii omit sa le prezinte”

    …sint si in rusia ,si in turcia ,si in franta,germania privitor „unirea”…daca de apucat…,din pacate n-ar strica putine de finante,dar patriotii nostrii sint sau incapabili de a ghindi pragmatic nu numai la nivel de idee,dar si din punctul materiei,ca chind afirmi ceva,sint necesare dovezi….din pacate comunistii 8 ani au stuchit in pod la copitolul dat…ramine totul pe noi intuziasti:)))))….tara se poate face frumoasa daca oamenii necesari se ocupa cu ce pot si nu baetii de la plug fac politica-economie….dupa a citi ceva mai este si necesar a face concluzii in urma carora poate fi vazuta reala capacitate de folosinta a persoanei……

    „Deciziile politice trebuie luate de minti lucide”

    Privitor la Eminescu:))))),pur si simplu ruminasii speculeaza pe sama lui,atunci de ce sa nu le luam osul din gura aflind lucrurile care pot reflecta unele momente bizare:)))) punindui pe ei in situatie proasta…

    Sint lucrarile lui A.I.Cuza,ca amintiri s’au altceva…n-ar strica de gasit:)))))…

  3. Ai zis bine, suntem „entuziasti”…din pacate niciunul dintre noi nu are nici banii si nici timp liber prea mult ca sa ne ocupam de treaba asta serios. Eu apuc sa scriu seara dupa munca, DACA mai apuc sa scriu ceva. Singura satisfactie e ca-mi face enorma placere sa le inchid gura papagalilor de pe vox. Pacat ca nu mai scrie Pascaru, ca era distractie mare pe articolele lui….scoteau fum pe nari rominii 😀

  4. Plasinti a spus:

    „…Pacat ca nu mai scrie Pascaru,…”

    :)))))))))Da! ,baetii faceau spuma la gura…

Lasă un comentariu